Archief
YouTube-WTA 1

YouTube-WTA 1

Voor Kiki Bertens is finaletoernooi voorbij

Voor tennisster Kiki Bertens (26) is de WTA Finals in Singapore afgelopen. In een zenuwslopende halve finale moest de Wateringse zich in drie sets gewonnen geven tegen de 24-jarige Oekraïense Elina Svitolina. De setstanden waren 5-7, 7-6 (tiebreak 7-5) en 4-6.

In de eerste set kreeg Bertens op 1-2 een break tegen, maar ze brak direct terug. Vervolgens behielden beiden hun service tot in de cruciale twaalfde game, toen de Wateringse bij een stand van 5-6 moest serveren. Svitolina hield haar zenuwen het best in bedwang en won met 5-7.

Nadat in de pauze coach Raemon Sluiter op haar had ingepraat, begon Bertens de tweede set met een break. Ze liep uit naar 5-3. Svitolina overleefde een setpoint. Niks aan de hand. Op 5-4 een nieuwe kans om de set naar zich toe te trekken. Het ging van een leien dakje naar 40-0 en vervolgens volledig mis. Svitolina overleefde vier setpunten. Daarna pakte de Oekraïense een lovegame en stond het ineens 5-6 en vervolgens 6-6. Na een 0-2 achterstand in de tiebreak toonde de Wateringse veerkracht op 6-5 en won daarmee deze set.

De beslissende derde set begon met een tegenvaller, doordat Bertens direct werd gebroken. In de 'eeuwigdurende' tweede game brak zij terug, maar dat deed Svitolina in de derde ook weer. Op 3-5 moest Bertens serveren. Met twee miraculeuze slotpunten hield zij stand (4-5). Vervolgens zou Svitolina de set mogen 'uitserveren'. Toch kreeg Bertens twee keer kans om haar opponente te breken. Het mocht niet baten: 4-6.

Categorieen:
Wateringen Sport