Stefan van Eijk

VELO speelt met man minder gelijk tegen HVC'10

De topper tussen VELO en HVC'10 in de tweede klasse C van het zaterdagvoetbal is zaterdagmiddag geëindigd in een 1-1 gelijkspel. In een aantrekkelijke wedstrijd kwam de thuisploeg al na twintig minuten met een man minder te staan, toen Ufuk Sahin de doorgebroken Kay van den Bos neerhaalde. Glenn Boon zette via de daaruit volgende vrije trap de ploeg uit Hoek van Holland op een 0-1 voorsprong.

HVC'10 kon echter niet profiteren van de man-meer-situatie, het was VELO dat het betere van het spel had. Tien minuten na rust was het dan ook Yacine Tazi die de Wateringers op 1-1 zette. Beide ploegen gingen nog wel vol voor de overwinning, maar scoren lukte niet meer.

FC 's-Gravenzande - XerxesDZB

Nummer drie FC 's-Gravenzande had het op het eigen Juliana Sportpark lastig tegen laagvlieger XerxesDZB. Het waren de Rotterdammers die na zeven minuten op voorsprong kwamen. Yuri Westhoff zette de thuisploeg een kwartier later met zijn honderdste competitiegoal voor 's-Gravenzande op gelijke hoogte. Niet veel later had het ook 2-1 moeten zijn, maar Frank Broos schoot een penalty te zwak in, waardoor de keeper kon redden.

's-Gravenzande leek het na rust nog moeilijker te krijgen, nadat Pascal Broch zijn tweede gele kaart van de wedstrijd pakte. Maar wat met elf man niet lukte, lukte in ondertal wel, want niet veel later maakte Broos en wederom Westhoff die zorgden voor een 3-1 voorsprong. Xerxes kwam tien minuten voor tijd nog terug tot 3-2 en in blessuretijd moest 's-Gravenzande nog door met negen man, omdat Zico Özdemir zijn tweede gele kaart ontving.