Stefan van Eijk

Voetbalderby Honselersdijk-Westlandia eindigt in gelijkspel

Voor het eerst sinds 2015 stonden SV Honselersdijk en Westlandia (zat.) weer tegenover elkaar op het voetbalveld. De wedstrijd in de eerste klasse, die werd gespeeld in Honselersdijk, eindigde in een gelijkspel: 1-1.

Westlandia begon de wedstrijd sterk, maar grote kansen werden niet gecreƫerd. Beide teams hadden vooral in de eerste helft moeite om voor het doel van de tegenstander te komen. Na de theepauze kwam de wedstrijd pas echt op gang: in de 66ste minuut maakte Van der Knaap de 1-0 voor Westlandia. Daarna leken de teams op scherp te staan. Invaller Pavel Ruben van Honselersdijk stond pas een paar minuten in het veld, toen hij in de 82ste minuut een voorzet onder de doelman van Westlandia doorschoot en zo de 1-1 maakte.

VDL Maassluis - MVV'27

In Maassluis werd een andere streekderby uitgevochten: daar speelden VDL en MVV'27 uit Maasland tegen elkaar in de derde klasse. Tot de 75ste minuut gebeurde er weinig in de wedstrijd, maar daarna zorgde MVV'27 voor een spectaculair slot met een 'gouden wissel'. Huib van Barneveldt stond pas net in het veld toen hij direct voor de 0-1 zorgde. Daarna wisten Jessy Zwaard en Michael Berrevoets ook nog voor de Maaslanders te scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in 0-3.