Schermafdruk Livestream Quintus

Handballers Quintus na rust ten onder tegen Aalsmeer

De handballers van Wematrans/Quintus hebben zaterdag ook hun tweede wedstrijd in de BeNe-League verloren. De mannen van coach Alex Curescu stonden thuis tegen Aalsmeer bij rust nog met twee doelpunten verschil voor, maar de Noord-Hollanders wonnen uiteindelijk met 23-30.

Voor rust ging het duel beide kanten op. Quintus leidde aanvankelijk na vijf minuten met 3-1, maar tien minuten later stond het alweer 5-7. Uiteindelijk waren het dus de Heulenaars die met een 13-11 voorsprong de theepauze ingingen.

Quintus behield de leiding tot tien minuten na rust. Daarna pakte Aalsmeer sterk de leiding en vergrootte de voorsprong ook snel tot 18-22. Quintus kwam er daarna bijna niet meer aan te pas. Daardoor blijft de Westlandse ploeg, net als JMS/Hurry Up en Herpertz/Bevo na twee duels puntloos. Aalsmeer gaat aan kop in de BeNe-League.

Quintus dames

De dames van Quintus kende in de eigen Eekhout Hal een vrij eenvoudige avond tegen Borhave. De eredivisieploeg kwam al snel op een 6-1 voorsprong en ging daarna rusten bij een 17-10 stand. Na rust scoorde Quintus nog twintig goals. Eindstand: 37-20. De ploeg van trainer René Zwinkels staat met vier punten uit twee duels voorlopig op de vierde plaats.