Tien man VDL verslaan KMD in Wateringen

VDL heeft zaterdag de streekderby uit bij KMD in Wateringen met 2-3 gewonnen. De Maassluizers speelden zo'n 55 minuten met tien man, na een rode kaart voor de doelman. De twee andere derby's in de zogenoemde fietspoule, de derde klasse B, leverden beduidend minder doelpunten op.

In Wateringen zagen de bezoekers al na vier minuten een doelpunt van VDL afgekeurd worden wegens duwen. Na een half uur was het alsnog raak voor de Maassluizers via Rodney Remmerswaal. De euforie was echter niet van lange duur, want vijf minuten later kreeg VDL-doelman Kemal Fakili de rode kaart voor het wegstoten van een bal buiten het zestienmetergebied. KMD leek door de man-meer-situatie op weg naar de gelijkmaker, maar had het vizier niet op scherp staan. VDL profiteerde daar een kwartier voor tijd via doelpunten van invaller Emilio Haesenbos en niet veel later wederom Remmerswaal. KMD kwam vlak voor tijd nog terug tot 2-3 dankzij Jesse de Waard en Wesley den Dulk, maar de gelijkmaker bleef uit.

Schipluiden-Lyra

In Schipluiden begon de thuisploeg dominant aan de wedstrijd, maar was het na achttien minuten Lyra dat via een echte spitsengoal van Roy van der Sar - met drie man in de nek - op voorsprong kwam. Na rust waren er nog kansen aan beide kanten, maar werd er niet meer gescoord.

Maasdijk-Verburch

De normaal altijd doelpuntrijke ontmoeting tussen Maasdijk en Verburch kende nu slechts één goal. Aan de Lange Kruisweg stond het lang 0-0. Tien minuten voor tijd viel dan toch het verlossende doelpunt. Een voorzet van Kyrill Slutsky werd door niemand aangeraakt en belandde zo in het Poeldijkse doel.

Promovendi

SV Honselersdijk en VELO wonnen hun eerste wedstrijd in respectievelijk de eerste en de tweede klasse met 2-0. Monster ging thuis in de tweede klasse met 0-3 onderuit tegen DSO.

Derde klasse B:

MVV'27-Wateringse Veld Kranenburg 1-3 (1-1)

Erik van Geest

DUNO-Naaldwijk 3-2 (1-0)

Rashidi Gilkes (2, waarvan één penalty)

KMD-VDL 2-3 (0-1)

KMD: Jessy de Waard, Wesley den Dulk

VDL: Rodney Remmerswaal (2), Emilio Haesenbos

Bijzonderheid: VDL-keeper Kemal Fakili krijgt in eerste helft rood bij stand 0-1 voor VDL

Maasdijk-Verburch 1-0 (0-0)

Maasdijk: Kirill Slutskyy

Schipluiden-Lyra 0-1 (0-1)

Lyra: Roy van der Sar

Vierde klasse D:

MSV'71-Houtwijk 4-1 (2-0)

Jack van der Vlugt (2), Jordy Floors (2)

Quintus-GSC Esdo 2-5 (1-3)

Bram Damen (2)

Bijzonderheid: de wedstrijd heeft in de tweede helft een kwartier stilgelegen. Een speler van GSC Esdo ontving een rode kaart. Hier was men het bij GSC Esdo niet mee eens.