Hoekse rugbyers starten met overwinning

Rugbyclub The Hookers heeft zondagmiddag de eerste stap op weg naar terugkeer in de ereklasse gezet. In Amsterdam werd in de 1e klasse AAC met 22-47 verslagen.

De Hoekenezen startten overigens niet overtuigend en kwamen al na vijf minuten door een penaltykick op een achterstand van 3-0. Echter in balbezit waren de Hookers daarna razendsnel en zeer gevaarlijk. Met try's en conversies in minuten 15, 28 en 40 werd de ruststand van 3-21 bereikt.

Na de pauze bleven de Hookers druk zetten, met veel gevaar via nieuwkomers Zibolis en Redman. Bij de stand van 3-47 lieten de bezoekers het spreekwoordelijke touw een beetje vieren, en kon AAC terugkomen tot 22-47, tevens de eindstand.

Komende zondag staat het eerste thuisduel in de Hoek op het programma. Dan komt het team van USRS uit Utrecht op bezoek.