HV Quintus

HV Quintus

Handballers Quintus verliezen in België

De zaalhandballers van Wematrans/Quintus hebben zaterdag in Antwerpen hun eerste wedstrijd in de BeNeLeague verloren. Het Belgische Sasja was te sterk voor de Heulse heren en won met 30-21.

De eerste minuten van de wedstrijd gingen vrij gelijk op, totdat de Belgen kans zagen om uit te lopen. Hierdoor ontstond er al snel een gat van 8 doelpunten: 12-4. In de laatste tien minuten voor de rust wist Quintus zich echter te herpakken en terug te komen tot 12-10. Toch bleek Sasja sterker; zij wisten de score voor de rust op 14-10 te zetten. In de tweede helft wisten de Belgen hun voorsprong verder uit te bouwen. Eindstand: 30-21.

Handbaldames Quintus

De handbaldames van Quintus hebben zondagmiddag Geonius/V&L uit Geleen verslagen. In Limburg wist het team, dat uitkomt in de eredivisie, met 16-27 te winnen. Het eerste punt van de wedstrijd ging naar Geonius/V&L, maar als snel wisten de dames uit Kwintsheul op voorsprong te komen. Quintus bleef scoren, en hoewel Geonius/V&L probeerde de bezoeksters bij te benen, kwam de voorsprong nooit in gevaar. Ruststand was 12-18. Na de thee liep Quintus verder uit, tot bij 16-27 het eindsignaal klonk.