Archief
VELO-speler Daan van Rossum Archieffoto Danny Ploegaert

VELO-speler Daan van Rossum Archieffoto Danny Ploegaert

VELO en BMT verbaasd over staken wedstrijd

Voetbalverenigingen VELO en BMT zijn zeer verbaasd dat scheidsrechter Takacs zaterdag het bekerduel tussen de twee clubs in de tweede helft direct staakte. Volgens de clubs was er alle reden om de wedstrijd na een afkoelingsperiode weer te hervatten, maar daar wilde de arbiter niets van weten.

Dit laat VELO desgevraagd weten aan WOS Media. Takacs legde het duel bij een 2-2 tussenstand stil wegens wanordelijkheden buiten het veld, die ontstonden nadat Anes Omri (BMT) en Daan van Rossum (VELO) een rode kaart hadden gekregen. Vooral Van Rossum liet onderweg naar de kleedkamer duidelijk blijken het hier niet mee eens te zijn. Toeschouwers gingen zich met de situatie bemoeien en daarna ook spelers van BMT, waardoor enig duw- en trekwerk ontstond.



Nadat de spelers eenmaal terug in de kleedkamer waren, was de situatie echter snel onder controle. VELO-voorzitter Richard Wolf probeerde de arbiter nog over te halen om de wedstrijd te hervatten. Maar die weigerde dat, omdat de veiligheid volgens hem niet kon worden gegarandeerd. Wat overigens door Wolf werd bestreden.

Takacs liet na afloop overigens wel weten dat de rode kaart voor Van Rossum achteraf gezien onterecht was en dat hij dit ook zou doorgeven aan voetbalbond KNVB. "Dit was in principe de aanleiding voor de wanordelijkheden en nu zijn beide clubs eigenlijk de dupe van geworden van een foute beslissing van de arbiter. Daarnaast komen beide clubs op deze manier ook negatief in het nieuws", aldus VELO.

Categorieen:
Sport