Handbalsters Quintus winnen Super Cup

Quintus heeft de strijd om de Supercup tegen landskampioen VOC overtuigend gewonnen. In The Dome in Houten won de Heulse formatie met 30-20. Na zes verloren finales (4x beker, 1x landskampioenschap en 1x Super Cup) was het eindelijk weer eens raak. Het werd zelfs een dubbelslag, want de meisjes A-junioren van Quintus wonnen eveneens de Super Cup door met 34-26 te winnen van VOC.

De Heulse formatie won in het verleden twee keer de seizoensouverture en kan er nu dus één in de prijzenkast bijzetten. In 2006 won Quintus met 37-21 van BFC. Een jaar later was de toenmalige landskampioen met 31-27 te sterk voor SEW. In de strijd om de Super Cup in 2012 won landskampioen Dalfsen met 29-28 van Quintus. Na 10 jaar was het dus weer prijs voor Quintus.

De wedstrijd kenmerkte zich wel met veel technische fouten, maar dat komt doordat beide ploegen halverwege de voorbereiding zijn. Quintus was van beide ploegen scherper. De Heulse ploeg opende met een 2-0 voorsprong, maar zag VOC langszij komen. Even ging de wedstrijd gelijk op, maar na de 4-4 na ruim zes minuten spelen liep Quintus weg naar een 10-5 voorsprong na een kwart wedstrijd. In de resterende 15 minuten voor de pauze vergrootte Quintus de voorsprong en ging het rusten met een 16-8 voorsprong.

Na de doelwisseling kwam de voorsprong voor Quintus niet meer in gevaar. De Heulse ploeg bleef gemakkelijk overeind en na 45 minuten was definitief duidelijk dat de Heulse formatie de wedstrijd winnend ging afsluiten. De tussenstand was 22-13. In het laatste kwartier wist Quintus de voorsprong uit te breiden naar wederom een verschil van tien treffers. De wedstrijd en de bijhorende Super Cup werd met 30-20 gewonnen.

Doelpuntenmakers: Lisa Warmerdam 6, Cynthia Devilee-Grift 6, Amy Oostveen 4, Daisy Hage 4, Lisanne Zwinkels 4, Lois Strik 3, Susan de Bakker 2, Jill van der Zeijden 1

Het tweede team van Quintus wordt vanaf komend seizoen door Lennart Klinkspoor gecoached. Klinkspoor zal ook de trainingen verzorgen en doet dat in samenwerking met Marcello Radder.