Archief
Bersee -rechts- achterhaalt Meijwes -foto Carry Wilmink

Bersee -rechts- achterhaalt Meijwes -foto Carry Wilmink

Bersee slaat toe in slotronde Bradelierloop

Dominic Bersee (27) zorgde zaterdagmiddag voor een verrassing in de Bradelierloop. De atleet van Olympus '70 was op de 10 kilometer uiteindelijk sterker dan Wynfrith Meijwes van Haag Atletiek, die dit jaar zegevierde in Ter Heijde en in Kwintsheul.

Bij de doorkomst na 5 kilometer ging Meijwes nog aan de leiding. Hij passeerde op de Lierse Veilingweg na 16.19 en had een voorsprong van negen seconden op Bersee. Maar de voormalige tennisser, die nu bij Arthur van Dijk traint, kon Meijwes steeds in het vizier houden en voelde dat de achterstand overbrugbaar kon zijn. Gaandeweg de tweede ronde naderde Bersee zijn prooi en was hij in de lange eindsprint de snelste. Bersee finishte in 32.45, Meijwes kreeg 32.48 achter zijn naam.

Bij de vrouwen waren de kaarten vooraf al geschud. De Wateringse Marlies Jongerius won soeverein in 37.20. De Honselse Carla Ophorst kwam als tweede vrouw over de streep, in 39.16.



5 kilometer

De wedstrijd over 5 kilometer bracht een zege voor Tom de Gelder uit Den Hoorn. Hij finishte in 16.03. Voor velen was er een verrassende nummer 2: voormalig toploper Thomas Poesiat, nu met baard, in 16.11.

Bij de vrouwen was Elsbeth Ciesluk opnieuw oppermachtig. De Haagse rende over de streep in 17.12. Tweede werd Sanne Mooldijk (Rotterdam Atletiek), in 17.48.



Jeugdlopen

De jeugdloop over 2.500 meter werd gewonnen Maxwell Bayer (Zuidwal, 9.35). Bij de meisjes ging de overwinning naar de Maasdijkse Kim de Jong (11.39). De wedstrijd over 1.000 meter (voor de jeugd tot en met 11 jaar) werd gewonnen door Mick van Veen en bij de meisjes zegevierde Floortje Lusthof, beiden zijn lid van Olympus '70.