Archief
Stefan van Eijk

Stefan van Eijk

Van der Meer slaat dubbelslag in De Lier

Nick van der Meer heeft dinsdagavond een dubbelslag geslagen tijdens de 44ste wielerronde van De Lier. De Honselersdijker kwam in de Hoofdstraat als eerste over de finish, voor Ivar Slik en 's-Gravenzander Jason van Dalen, en veroverde daarmee ook de eindzege in het Westland Klassement bij de elite/beloften.

Van der Meer neemt de leiding over Johim Ariessen, die na de Profronde Westland de leiderstrui mocht dragen. De Lier was de laatste wedstrijd die meetelt voor het Westland Klassement, omdat er volgende week in Naaldwijk geen elite/beloftenkoers op het programma staat.

Nieuwelingen en junioren

De zege bij de Nieuwelingen ging naar Mike Bronswijk uit Honselersdijk. Hij liet Ole Veenhuis (Westwoud) en Boris Romers (Rozenburg) achter zich. Voor Bronswijk was het na de Ronde van Maasdijk en Profronde Westland al zijn derde zege in de Westlandse criteriums. Hij stelde hiermee tevens de zege in het Westland Klassement veilig. Met alleen nog de koers in Naaldwijk te gaan, is hij in punten niet meer in te halen.



Bronswijk kwam in De Lier eigenlijk als tweede over de streep, maar de aanvankelijke winnaar Magnus Sheffield werd vanwege een te groot verzet gediskwalificeerd.

Youri Slokkers won de koers bij de Junioren, voor Honselersdijker Nick Brabander. Frank Stijger uit Honselersdijk werd met zijn elfde plaats eindwinnaar van het Westland Klassement voor junioren.