Archief
YouTube 2

YouTube 2

Abrupt einde WK voor zeilster Van Veen

Voor de zeilsters Anneloes van Veen uit Naaldwijk en Afrodite Zegers-Kyranakou uit Den Haag heeft het wereldkampioenschap in Aarhus een abrupt einde gekregen. De Europees kampioenen van vorig jaar in de 470-klasse dachten nog drie races te hebben om hun tegenvallende positie in het klassement te verbeteren, maar dat bleek niet zo te zijn, meldt mediapartner Omroep West.

De reglementen van het wereldkampioenschap waren volgens de Nederlandse bond tegenstrijdig over het wel of niet benutten van de reservedag. Er werd bezwaar aangetekend, maar zonder succes.

Heel wat teams waren na de drie races die dinsdag werden gevaren in de veronderstelling dat ze een dag later nog drie keer het water op zouden gaan. "Helaas bleek dat niet het geval. We kunnen er niets meer aan veranderen", zei Van Veen. "Het was niet goed genoeg deze week."

Vorig jaar vierde op WK

Van Veen en Zegers eindigden op de twaalfde plaats. Alleen de top tien vaart donderdag de medalrace. Het 470-duo werd vorig jaar vierde op het WK in Griekenland, dezelfde klassering als bij de Olympische Spelen van Rio 2016.

Categorieen:
Naaldwijk Sport