Archief
Jeroen Tibbe

Jeroen Tibbe

Asjes wint in Wateringen bij elite/beloften

Wielrenner Jelmer Asjes is donderdagmiddag winnaar geworden van de categorie elite/belofte tijdens de Profronde Westland in Wateringen. De coureur uit Assendelft demarreerde enkele ronden voor het einde uit een kopgroep en won uiteindelijk met 21 seconden voorsprong.

Monsternaar Marvin van Spronsen, die deel uitmaakte van de vijf man sterke kopgroep, kon het niet bijbenen in de achtervolging op Asjes en viel daardoor "buiten de punten" van het Westland Klassement. Van Spronsen heeft de bij dit klassement behorende leiderstrui moeten afstaan aan Johim Ariesen, de renner uit Rhenen die op 20 juli de koers in Kwintsheul op zijn naam schreef.

De wedstrijd bij de Regiorenners A werd gewonnen door Dennis van Leeuwen. Op de tweede plaats finishte Marino Noordam en als derde kwam Bartek Strabelski over de eindstreep.

De koers bij de nieuwelingen kende 's morgens liefst twee winnaars. De wedstrijd werd beslist in een massasprint en Honselersdijker Mike Bronswijk en Stijn Hanegraaf uit Heeswijk-Dinther kwamen nagenoeg tegelijk over de finish. Daarom mochten zij samen op het hoogste ereschavot. Nick Schelvis (Heemskerk) werd derde.

Ruben Buitendijk uit Nederlek won bij de junioren. Een kopgroep van vijf mocht hier voor de overwinning strijden. Frank Stijger uit Honselersdijk zat eveneens in die kopgroep en kwam als tweede over de streep.