Archief

Vader en zoon Chardon beiden op podium in Aken

Vader en zoon Chardon uit Den Hoorn hebben geweldig gepresteerd tijdens het jaarlijkse paardensportevenement CHIO in het Duitse Aken. In de categorie mennen werd IJsbrand Chardon winnaar van het individuele klassement en veroverde zijn debuterende zoon Bram het brons.

Samen met Koos de Ronde uit Zwartewaal, die zevende werd, legden de twee Chardons beslag op het goud in het landenklassement. Het was voor de elfde keer op rij dat het Nederlandse team die prijs won.

Na een sterke dressuur en goede marathon stond IJsbrand Chardon 5,74 strafpunten achter regerend wereldkampioen Boyd Exell. Het evenement werd zondag afgesloten met een vaardigheidsproef, waarin pa Chardon als enige het parcours foutloos aflegde. "Ik wist dat ik nul moest rijden om de druk op Boyd op te voeren", aldus IJsbrand op de website van paardensportbond KNHS. "Bram en ik hebben de laatste tijd thuis veel aandacht geschonken aan de vaardigheid en ik heb nu zo'n fijn span", verklaart IJsbrand,die tien jaar geleden voor het laatst had gewonnen in Aken.

Individueel klassement CHIO Aken 2018:

1. IJsbrand Chardon 157,87;

2. Boyd Exell (Australië)158,82;

3. Bram Chardon 165,51;

4. Edouard Simonet (België) 165,81.

Landenklassement CHIO Aken 2018:

1. Nederland 319,18;

2. Duitsland 341,26;

3. België 353,95.

Categorieen:
Sport