Archief
Archieffoto ZV Westland

Archieffoto ZV Westland

Onduidelijkheid over toekomst wedstrijdzwemmen ZV Westland

Het is nog zeer onduidelijk hoe de afdeling Wedstrijdzwemmen bij Zwemvereniging Westland er komend seizoen uitziet. Vanwege een verschil van inzicht heeft het hoofdbestuur het vertrouwen in hoofdtrainer Rob Heyder opgezegd. Een aantal andere trainers heeft zich solidair met hem verklaard en is opgestapt.

Het opstappen van deze trainers komt bovenop de vier trainers die om andere redenen al eerder hadden aangegeven na het seizoen te stoppen. De leden zijn donderdagavond bijgepraat over de situatie. Het bestuur heeft momenteel nog niet helder hoeveel trainers er exact opstappen en hoeveel er nog overblijven. Wel is duidelijk dat er nieuwe trainers nodig zijn.

Voorzitter Nico Middelburg zegt dat de vereniging het wedstrijdzwemmen graag wil behouden in het nieuwe seizoen. "Maar of dat in een voltallige of afgezwakte vorm zal zijn, is afhankelijk van de hoeveelheid handjes die beschikbaar is." Het nieuwe seizoen start in september, het bestuur hoopt ruim voor die tijd duidelijk te hebben hoeveel trainers er beschikbaar zijn.

Categorieen:
Westland Sport