Archief
SignBiblio

SignBiblio

Skeeleraars strijden tijdens Wielerronde Monster

De wielerronde van Monster kent dit jaar een verrassend nieuw onderdeel. Behalve wielrenners gaan op zondag 15 juli ook skeeleraars de strijd met elkaar aan.

De skeelerwedstrijd is er gekomen dankzij comitélid Ton van Spronsen, die al enkele jaren de wedstrijdregistratie doet van een 24 uurs skeelertocht voor KiKa. "Zo ben ik in aanraking gekomen met verschillende skeeleraars, ook hier uit de regio, en die wilden dat er ook eens een skeelerwedstrijd in Westland wordt georganiseerd", zegt Van Spronsen. "Ik heb vervolgens gebeld met de bond en die was enthousiast."

De wedstrijd maakt deel uit van de zogenoemde Ooms Skeelercup, waarvan tien wedstrijden in West-Nederland worden gehouden. Van Spronsen verwacht ongeveer zestig à zeventig deelnemers in verschillende categorieën, die om 13.00 uur allemaal tegelijk van start gaan. Het wielercomité verwacht enthousiaste reacties van het publiek op bedrijventerrein De Vlot.

Elite-vrouwen

Tijdens het Wielerspektakel van Monster waren traditioneel de vrouwen goed vertegenwoordigd. De afgelopen jaren ontbraken de elite-vrouwen, maar deze hoogste categorie staat dit jaar weer op het programma.

Categorieen:
Monster Westland Sport