VELO promoveert naar tweede klasse

VELO is voor het eerst in de historie gepromoveerd naar de tweede klasse. In de finale van de nacompetitie versloeg de Wateringse formatie FC Oudewater na verlenging. Op sportpark Markveld won VELO met 5-3, nadat de officiƫle speeltijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

FC Oudewater kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Na de pauze verdubbelde de thuisploeg de marge naar twee treffers. Ferhat Sonmez stond aan de basis van de overwinning en bleek een gouden wissel te zijn. De invaller verdiende na ruim 75 minuten spelen een penalty. Mick van Elswijk wist wel raad met deze buitenkans en bracht de spanning terug: 2-1. VELO ging in de slotfase van de wedstrijd op zoek naar de gelijkmaker. De tijd verstreek in het nadeel van VELO, maar in de vierde minuut van de blessuretijd schoot Sonmez beide ploegen naar een verlenging: 2-2. Voor het einde van de wedstrijd moest FC Oudewater verder met tien spelers vanwege een rode kaart (twee keer geel).

Met een man meer op het veld wist VELO in de verlenging toe te slaan. Sonmez en Mathijs Helderman brachten de marge op twee treffers: 2-4. Toch wist FC Oudewater de spanning in de verlenging terug te brengen. Met nog enkele minuten te spelen werd het 3-4. Vlak voor tijd besliste Sven Verbeek definitief de wedstrijd door de 3-5 te scoren. Voor Verbeek was het zijn laatste treffer in het eerste team, want hij gaat lager spelen.