LTC Naaldwijk buigt in finale voor Zandvoort

Tijdens een spannende finale is tennisvereniging LTC Naaldwijk er zondag niet in geslaagd om kampioen te worden in de Eredivisie Gemengd. Na ruim zes uur tennis kon Zandvoort de titel grijpen.

Net als de halve finale zaterdag, werden ook de finalewedstrijden gespeeld op het complex van Leimonias in Den Haag. De ontknoping begon voor LTC Naaldwijk met een nederlaag van Tereza Mrdeza in het damesenkelspel . Zij verloor met 3-6 en 2-6 van Quirine Lemoine. Maar Sara Gronert pakte na een tijdrovende driesetter de partij tegen Daniƫlle Harmsen. De eerste set was met 6-7 (7) voor Harmsen, maar Gronert liet vervolgens 6-3 en 6-1 noteren.

Inmiddels was in het herenenkel de partij tussen Boy Westerhof en Scott Griekspoor van start gegaan. Deze eindigde in het voordeel van Zandvoort, doordat Griekspoor met 4-6 en 3-6 de sterkste was. Sebastian Fanselow won vervolgens voor Naaldwijk zijn wedstrijd tegen Yannick Mertens (6-4 en 6-4), waardoor de tussenstand op 2-2 kwam.

In het damesdubbel spel gingen Mrdeza en Gronert goed van start tegen het duo Lemoine/Skamlova namens Zandvoort, maar na een 3-0 voorsprong in de eerste set ging deze uiteindelijk met 4-6 naar Zandvoort. En ook de volgende set was voor de tegenstanders, waardoor zij de titel pakten.

Het was voor LTC Naaldwijk voor het eerst in haar bestaan, dat een eredivisiefinale werd bereikt.