Archief
Noa Talboom

Noa Talboom

Gouden medailles voor regionale turners

Drie jonge turners uit onze regio hebben afgelopen weekend gouden medailles gewonnen tijdens de bondskampioenschappen voor de jeugd. Jesse Olsthoorn en Olaf de Nie zegevierden in Hoofddorp, Noa Talboom was in Tilburg de beste.

De 14-jarige Maassluizer De Nie behaalde in de categorie eerste divisie het goud op de meerkamp. De turner van O&O in Zwijndrecht gaf vanaf het eerste onderdeel (vloer) de eerste plaats niet uit handen. Met een puntenaantal van 67.217 behaalde hij bovendien zijn beste seizoensprestatie. Bij de toestelfinales werd De Nie ook nog kampioen op de voltige.

Olsthoorn, die turnt bij UDI in Naaldwijk, behaalde eveneens twee gouden plakken. Op de meerkamp in de tweede divisie werd de 12-jarige turner op vier onderdelen eerste en op de andere twee tweede. Daarmee haalde hij 68.050 punten, waarmee hij de concurrentie voorbleef. Op de toestelfinale 'brug' behaalde Olsthoorn zijn tweede gouden medaille.

In Tilburg maakte Talboom (Devona Wateringen) de torenhoge verwachtingen waar. Met 47.334 had zij twee punten meer dan de nummer 2 op de meerkamp in de tweede divisie. Om het feestje helemaal compleet te maken, voegde zij daar ook nog de titels op de toestelfinales sprong en vloer aan toe.

Categorieen:
Wateringen Naaldwijk Sport