Archief

Sportclub Monster pakt titel in derde klasse B

Na een zinderende ontknoping is sportclub Monster op de laatste speeldag kampioen geworden van de derde klasse B. Op sportpark Keenenburg scoorde Koos van Spronsen tegen Schipluiden de bevrijdende treffer (1-2) en vlak voor tijd bracht David de Ruiter Monster in veilige haven (1-3).



Schipluiden deed haar sportieve plicht, maakte het de koploper moeilijk en wilde in haar laatste thuiswedstrijd niet verliezen en nam brutaal een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust egaliseerde Monster de score. Inmiddels stond VELO met 2-1 voor, nadat ook Maasdijk de score had geopend tegen de andere kampioenskandidaat. Na de pauze verdubbelde VELO de marge naar 3-1. In Schipluiden kwam sportclub Monster niet veel later voorsprong. VELO won de wedstrijd met 6-3, maar was afhankelijk van de uitslag van Schipluiden tegen sportclub Monster. In een spannende slotfase wist sportclub Monster de minimale voorsprong te behouden en in de slotminuten werd het kampioenschap definitief binnengehaald. De 1-3 betekende ook de eindstand.

Voor trainer Robin Knoester werd voor de tweede keer in zijn carrière kampioen met een club op sportpark Polanen. In 2009 werd hij kampioen met vv Monster, eveneens in de derde klasse.

Tweede klasse C

Honselersdijk heeft zich geplaatst voor de nacompetitie. Op sportpark De Strijphorst won de thuisploeg met 5-0 van Lugdunum, de winnaar van de eerste periode. Honselersdijk speelt in de nacompetitie volgende week uit tegen DCV. Lugdunum kan de nacompetitie voor promotie vergeten. TAVV won en ging de Leidse ploeg op de ranglijst op doelsaldo voorbij en is veilig. Lugdunum speelt nu om degradatie te ontlopen.

Tweede klasse D

In de eerste ronde van de nacompetitie speelt VDL volgende week op eigen veld tegen Dilettant

Derde klasse B

In de eerste ronde van de nacompetitie speelt VELO een thuiswedstrijd en gaan MVV'27 en Lyra op bezoek. De Wateringse ploeg speelt tegen DWO. Lyra gaat op bezoek bij cvc Reeuwijk. MVV'27 brengt een bezoek aan Van Nispen.

Vierde klasse D

Na een spannende wedstrijd heeft Quintus zich geplaatst voor de nacompetitie. In een rechtstreeks duel tegen Laakkwartier won Quintus in de slotfase met 5-3. Laakkwartier moest winnen om zich te plaatsen voor het toetje. Om een plaats te veroveren in de derde klasse is de eerste horde volgende week Ariston'80. De wedstrijd wordt in Delft gespeeld.