Zaalhandbalsters Quintus verliezen bekerfinale

Virto/Quintus heeft de bekerfinale verloren van landskampioen Succes Schoonmaak/VOC. In het Topsportcentrum van Almere won VOC met 36-31 van de Heulse formatie.

Ruim driekwartier bleef Quintus gelijkwaardig aan de Amsterdamse ploeg, maar daarna was de pijp leeg. Quintus opende sterk en kwam op een 2-0 voorsprong. VOC kwam toch langszij en na tien minuten spelen was de stand 5-5. VOC kwam voor het eerst op voorsprong bij 7-7, maar Quintus nam het heft kwa scoren weer in handen en kwam wederom op twee treffers voorsprong (12-10). Na 13-13 ging het om en om en bleef de stand lang gelijk opgaan. Aan het eind van de eerste helft wist Quintus een marge van twee treffers op te bouwen en bij rust leidde de ploeg met 19-17. In de laatste seconde voor rust werd een treffer van Esmee Martens afgekeurd omdat deze buiten de tijd gemaakt zou zijn. Overigens viel Lois Strik in de eerste helft geblesseerd uit en kwam niet meer in actie.

Na de pauze kwam VOC beter uit de kleedkamer met een opgeleefde Rachel de Haze. Voor rust had ze nul treffers achter haar naam en na de doelwisseling lag zij aan de basis van de bekerwinst met acht treffers. De Amsterdamse ploeg steunde ook op Groen (5) en Houseer (5) na de pauze. Quintus bleef in de openingsfase overeind mede door goede reddingen van Esther de Vos, zag VOC langszij komen (19-19), maar wist weer uit te lopen naar een voordelige marge van twee treffers (23-21). Bij Quintus had Amy Oostveen een geode invalbeurt met vijf treffers na de pauze. Waar andere Heulse speelsters voor rust nog tot score kwamen, lukte dat na een kwartier in de tweede helft niet meer. VOC boog de 23-21 achterstand om in een 26-24 voorsprong en dat bleek een klap die Quintus niet te boven kwam. Waar het aanvallend en verdedigend in de eerste 45 minuten goed zat, ging dat in het laatste kwartier niet goed. VOC vergrootte de voorsprong naar vijf treffers ((30-25) en met nog tien minuten op de klok kon Quintus deze achterstand niet meer goed maken. VOC speelde de wedstrijd uit en won met 36-31 de beker en de dubbel.

Quintus verloor voor de vierde keer op rij de bekerfinale, maar mag wel aan het begin van het komend seizoen spelen om de Supercup.

Doelpuntenmaaksters: Anouk Zwinkels (7), Lisanne Zwinkels (6), Cynthia Grift (6), Amy Oostveen (5), Daisy Hage (3), Iva van der Linden (1), Lois Strik (1), Esmee Martens (1), Lisa Warmerdam (1)