Handballers Quintus volgend seizoen weer in Bene-League

Na een goede overwinning op Stipt Payroll/Houten is Wematrans/Quintus volgend seizoen weer te bewonderen in de Bene-League. De Heulse ploeg won in The Dome van thuisploeg Houten. Het werd een 31-28 overwinning.

Quintus heeft met nog één wedstrijd te gaan drie punten voorsprong op nummer drie DFS Arnhem. De Heulse ploeg is net als Hurry Up volgende jaar te vinden tussen de topploegen van Nederland en België.

Quintus leidde de wedstrijd vanaf de eerste treffer. Het verschil in de eerste helft schommelde rond de twee treffers. Na een 9-8 voorsprong wist Quintus langzaam uit te lopen naar een grotere voorsprong. Het werd een voordelige marge van zes treffers bij rust: 19-13.

Na de pauze kon Houten niet dichterbij komen en wist Quintus de voorsprong in tact te houden. Het verschil schommelde tussen vier en vijf treffers. Na 36 minuten spelen was de tussenstand 21-17. Met nog ruim 11 minuten op de klok leidde Quintus met 27-24. Houten en Quintus hielden in de laatste fase van de wedstrijd het verschil op drie treffers. Quintus had de zaken verdedigend goed op orde. Na 57 minuten spelen was de tussenstand 31-28. Keeper Nick de Knecht redde op een belangrijk moment op een onderhands schot waardoor de stand 31-28 bleef met nog iets minder dan twee minuten te spelen. Er werd niet meer gescoord in de slot minuten.

Volgende week wacht Quintus nog de laatste wedstrijd van het seizoen. De Heulse ploeg gaat op bezoek bij DFS Arnhem.