Zaalkorfbal: CKC Maassluis, Dijkvogels en ODO winnen

De resultaten voor de regioploegen waren voor speelronden negen positief. Drie ploegen wonnen hun wedstrijd. De andere twee verloren. CKC Maassluis, ODO en Dijkvogels wisten twee punten aan het totaal toe te voegen. Valto en ONDO zagen de opponent de volle buit pakken.

Overgangsklasse B

Valto heeft niet kunnen stunten tegen kampioenskandidaat Fiks. De Lierse formatie kwam niet in haar eigen spel en verloor het treffen met de nummer twee van de ranglijst met 18-11. Met nog vijf speelronden te gaan staat Valto op plaats zeven. De Lierse ploeg speelt volgende week thuis tegen Sporting Trigon. Winst op de hekkensluiter betekent dat de Lierse ploeg in de race blijft voor klassenbehoud.

Eerste klasse E

ONDO heeft een grote nederlaag geïncasseerd tegen sc Twist. De 's-Gravenzandse ploeg verloor in Vlaardingen met 23-14 van de zes van de ranglijst. Doordat ook nummer voorlaatst IJsselvogels won, zag ONDO de voorsprong op de onderste ploegen dalen.

Na de misstap van vorige week heeft CKC Maassluis weer twee punten aan het totaal toegevoegd. In Kapelle won de koploper van KVK. Het werd een ruime overwinning: 22-14. Nummer twee DES won ook, waardoor het verschil tussen CKC Maassluis en DES drie punten blijft. Op speeldag twaalf staat het treffen tussen beide ploegen op het programma. Mochten beiden blijven winnen, is deze wedstrijd direct de kampioenswedstrijd van CKC Maassluis.

Tweede klasse H

Handhaving is bijna binnen voor ODO. De Maaslandse formatie won het duel tegen de huidige nummer zeven Seolto. ODO won met 16-10 en vergrootte de voorsprong op hetzelfde Seolto tot acht punten. Koploper Tilburg won ook waardoor ODO vier punten achterstand blijft houden op de koploper.

Derde klasse J

Dijkvogels heeft na speelronde negen de tweede plaats alleen in handen. De Maasdijkse ploeg won van NIO met 21-17 en zag de andere nummer twee Ventura Sport verliezen van nummer vier ACKC.