Dames Quintus naar halve finale NK

In de play-offs om de landstitel heeft Virto/Quintus zich geplaatst voor de halve finale. Tegenstander is regerend landskampioen Succes Schoonmaal/VOC. Volgende week is de eerste wedstrijd in een tweeluik. De andere halve finale gaat tussen Morrenhof Jansen/Dalfsen en Geonius V&L.

In de Eekhouthal speelde Quintus een moeizame eerste helft. Borhave deed het net als in de heenwedstrijd (28-25 winst Quintus) opvallend goed tegen de thuisploeg. Quintus leidde na een kwartier spelen met 9-4, maar zag Borhave terug in de wedstrijd komen. Aanvallend en verdedigend liep het niet bij de thuisploeg. Keepster Jesse van der Polder had het moeilijk en zag Borhave dankbaar gebruik maken van de geboden ruimte. Aanvallend liep het bij Quintus niet getuige de zes doelpunten in het laatste kwartier. Borhave kwam langzaam terug en na 27 minuten was de stand gelijk (12-12), maar na toch een sterke fase sloot Quintus de eerste helft af met een voorsprong: 15-12.

Na de pauze wist Esther de Vos zich in de goal te onderscheiden met enkele van belang zijnde reddingen. Het bleef aanvallend moeizaam gaan en na 45 minuten spelen stond een19-16 tussenstand op het scorebord. Pas in de laatste tien minuten kwam Quintus los en liep het uit naar een 30-21 overwinning.

De reserves van Virto/Quintus sloten het seizoen af met een overwinning in de tweede hal in Kwintsheul. Eurobottle Voorwaarts werd met 32-25 verslagen. Quintus eindigt keurig op een derde plaats waar het lang wist mee te strijden om het kampioenschap. DSVD kroonde zich als kampioen. ZAP, Bentelo, Kwiek en Voorwaarts gaan de nacompetitie in. PSV en BEVO zijn gedegradeerd.