Handbalsters Westlandia winnen belangrijk duel

Westlandia heeft afstand weten te nemen van de onderste plaatsen dankzij een overwinning op nummer voorlaatst Oliveo. Verburch verloor de derby van VELO.

In de kelder van deze klasse stond het degradatieduel tussen WPK/Westlandia en Oliveo op het programma. Het verschil voorafgaand aan het duel was één punt in het voordeel van Westlandia op de opponent uit Pijnacker. Na 60 minuten handballen kon Westlandia twee belangrijke punten bijschrijven en werd het verschil met het op een degradatieplaats verkerende Oliveo drie punten. In sporthal De Pijl startte Westlandia een beetje zenuwachtig, maar herpakte zich snel. Na een 1-2 achterstand nam de thuisploeg een kleine voorsprong. Het bleef spannend en toch wist Westlandia de rust in te gaan met een 17-14 voorsprong. Na de pauze kon de thuisploeg de kleine marge behouden. Na 48 minuten spelen wist Westlandia een gat te slaan en werd Oliveo gekraakt. Een verdiende 34-26 kwam op het scorebord te staan.

De streekderby tussen Verburch en Veneco/VELO leek in de eerste helft nog op een derby. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe en de ruststand was gelijk: 14-14. Na de pauze kon hekkensluiter Verburch de opponent uit Wateringen niet volgen en het verschil in kwaliteit kwam naar boven drijven. VELO liep uit en besliste de wedstrijd al snel en won de wedstrijd met 36-26. Verburch blijft hekkensluiter en VELO handhaaft zich op plaats drie.