Max Zijderveld archieffoto Daisy Hage haalt trefzeker uitjpg

Handbalsters Quintus zetten Vlug en Lenig opzij

In de eredivisie deed Quintus wat de nummer drie moest doen tegen de nummer Vlug en Lenig en dat was een overwinning pakken. Dit lukte de reserves van Quintus niet, want die verloren van Hercules.

Voor de tweede keer dit seizoen bleef Virto/Quintus de baas over Vlug en Lenig. In de Eekhouthal won de thuisploeg na een wedstrijd met een gek middenstuk met 39-33.

In de openingsfase liet Lois Strik zich gelden. Van de negen doelpunten gooide zij er vijf binnen. De stand was toen 9-5 in het voordeel van de thuisploeg. Quintus controleerde de wedstrijd en liep uit naar een marge van zes treffers: 15-9. Daarna wist Vlug en Lenig terug te komen in de wedstrijd en de ruststand werd 17-15 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de pauze was Quintus niet bij de les. Vlug en Lenig knokte zich voorbij de nummer drie van de ranglijst. Via 19-19 werd het 20-21 voor de Limburgse dames. Dit was het sein voor de thuisploeg om de duimschroeven aan te draaien en binnen de kortst mogelijke tijd leidde Quintus met 24-21. Dit was gelijk de genadeklap voor Vlug en Lenig. Quintus ging de laatste tien minuten in met een ruime voorsprong: 31-25. Deze marge kwam niet meer in gevaar en door de 39-33 overwinning kon Quintus de twaalfde overwinning van het seizoen, waarvan precies de helft in eigen huis, laten bijtekenen.

Jesse van de Polder, Iva van der Linden en Amy Oostveen zijn door bondscoach Robert Duijndam van het U20 team geselecteerd voor het WK-kwalificatietoernooi dat van 23 tot en met 25 maart aanstaande wordt gehouden in het Zweedse Gotenborg. Nederland neemt het op tegen Polen, Tsjechiƫ en Zweden. De groepswinnaar plaatst zich voor het WK in Hongarije later dit jaar.

Mochten de reserves van Virto/Quintus nog kampioensaspiraties hebben dan is deze na het verlies bij Hercules definitief voorbij. In de resterende vijf wedstrijden lijkt het onmogelijk om koploper DSVD en nummer twee ZAP nog in te halen. In sporthal Boswijk leidde Quintus na de eerste helft nog met 13-12. Na de pauze knokte Hercules zich langs de Heulse ploeg en won met 26-25. Voor Hercules zijn het twee belangrijke punten in strijd om handhaving. De nummer elf van de ranglijst heeft nu vijf punten voorsprong op de eerste ploeg op een degradatieplaats en dat is BEVO.