Zaalhandbal heren: duur verlies DIOS; Quintus 3 wint

De nacompetitie gaat aan DIOS voorbij dit seizoen. De ploeg uit Midden-Delfland verloor van Atomium'61. Het derde team van Quintus won eindelijk weer eens en deed dat tegen Heerle.

In de strijd om een plaats in de nacompetitie liep DIOS tegen een dure nederlaag aan en met nog vier wedstrijden te gaan is de conclusie dat de nacompetitie aan de ploeg uit Midden-Delfland voorbij gaat. Atomium'61 won de zesde thuiswedstrijd van het seizoen door een 29-27 overwinning. En belangrijker: de Rotterdamse ploeg doet nog volop mee in de laatste en vierde periode. Bij DIOS moest coach Arjan Koster puzzelen, want naast vijf afwezigen speelde het tweede op hetzelfde tijdstip zodat er weinig wisselmogelijkheden waren. Tot overmaat van ramp viel Wouter van der Ende in de eerste helft nog geblesseerd uit. Atomium'61 leidde halverwege de wedstrijd met 15-10. DIOS heeft nu één punt uit twee wedstrijden in de laatste periode. De koplopers hebben vier uit twee.

Na vijf wedstrijden zonder overwinning kon het derde team van Quintus weer eens twee punten aan het totaal toevoegen. In de Eekhouthal was de thuisploeg, na een doelpuntrijke wedstrijd, nipt te sterk voor Heerle. Na 60 minuten handbal stond een 36-34 overwinning op het scorebord. Doelman Maria Verbraeken had in de tweede helft enkele goede reddingen en hield Quintus in de race voor een goed resultaat. De ruststand was 19-17 voor de thuisploeg, nadat het na een kwartier spelen op een 16-8 voorsprong stond. Door dit resultaat is Quintus veilig en speelt het volgend jaar weer Tweede divisie.