Archief
WOS Media

WOS Media

Hoogerwerf en Van Veen winnaars Westlandse Sportprijzen

Shorttracker Dylan Hoogerwerf en zeilster Anneloes van Veen zijn donderdagavond in WestlandTheater De Naald uitgeroepen tot respectievelijk Sportman en Sportvrouw van het Jaar 2017 in Westland. Beiden waren niet aanwezig - Hoogerwerf traint momenteel in Japan, terwijl Van Veen een wereldbekerwedstrijd heeft in Miami - en daarom werden hun prijzen in ontvangst genomen door familieleden.

Wateringer Hoogerwerf werd vorig jaar Nederlands kampioen shorttrack en pakte zilver op de 500 meter tijdens het Europees kampioenschap. De Naaldwijkse Van Veen zeilde samen met de Haagse Afrodite Zegers naar goud bij de wereldbekerwedstrijden in Hyeres, Miami en Mallorca. Daarbij kwam ook nog goud op het Europees kampioenschap.

Voetbalvereniging FC 's-Gravenzande, afgelopen seizoen kampioen van de eerste klasse B, werd uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar. De prijs van Sportcoach van het Jaar ging naar de Monsterse Sarina Wiegman, die als bondscoach de Nederlandse voetbalvrouwen aan de Europese titel hielp.

Acrogymmer Kyara Koppert (14) uit 's-Gravenzande werd Sporttalent van het Jaar. G-sporter van het jaar is de slechthorende voetbalkeeper Joost de Kiewit uit Poeldijk.



Jan Middendorp van voetbalvereniging KMD mag zich Sportvrijwilliger van het Jaar noemen.