Handbaldames reserves Westlandia winnen inhaalduel

In de hoofdklasse D stond gisterenavond een inhaalwedstrijd op het programma tussen de reserves van AJ Sports/Hellas en WPK/Westlandia. De Naaldwijkse ploeg won met 30-23.

Onder leiding van scheidsrechter Van Dijke, afgelopen zondag floot hij de topper tussen de heren van Westlandia en Leidsche Rijn, zagen de toeschouwers een leuke eerste helft. Aan de Laan van Poot in Den Haag nam de thuisploeg snel de leiding (4-1), maar Westlandia kwam weer terug in de wedstrijd om daarna weer de tegenstander de gelegenheid te geven om uit te lopen naar een voordelige marge van drie treffers. Weer kwam Westlandia weer terug in de wedstrijd en dit scenario herhaalde zich nog een keer. De ruststand was 12-12.

Na de pauze wist Westlandia dankzij een goede verdediging en een snelle omschakeling de tegenstander op drie doelpunten achterstand te zetten. Hellas gaf ook niet op en het bleef spannend. Toch wist Westlandia in de laatste tien minuten weg te lopen van de streekgenoot en won verdiend met 30-23. Westlandia heeft met nog acht wedstrijden te spelen acht punten voorsprong op de p/d-plaats (nummer 11) en lijkt zich nu al redelijk veilig gespeeld te hebben.