Archief
selectie VELO 3

selectie VELO 3

Zaalhandbal dames: Verburch wint weer

Verburch en de reserves van Quintus wisten een overwinning te behalen en pakten daarmee belangrijke punten. Verburch voor klassenbehoud en Quintus voor het kampioenschap. VELO kon niet weer stunten en leed een nederlaag tegen de koploper.

Eerste divisie

De reserves van Virto/Quintus hebben zich hersteld van de nederlaag in de topper van vorige week tegen DSVD. In sporthal Oosterpoort in Zoetermeer ging de Heulse ploeg op bezoek bij Gemini en won het de wedstrijd van de nummer elf van de ranglijst met 27-24. De ruststand was 16-11 in het voordeel van Quintus.

Tweede divisie B

De spanning in de onderste regionen neemt grootste vormen aan. Verburch wist voor de tweede keer op rij een overwinning te boeken en stijgt zo van hekkensluiter naar plaats tien. Tegenstander United Breda verslikte zich voor de tweede keer op rij in een laagvlieger. Vorige week won Oliveo met één doelpunt verschil en nu ging Verburch met een 23-21 overwinning aan de haal. Vanaf het begin had Verburch de controle over de wedstrijd. Verdedigend stond het goed en aanvallend wist de ploeg de kansen af te maken. Dit leverde een 14-6 voorsprong op bij rust. Na de pauze kwam United Breda dichterbij, maar wist Verburch de overwinning over de eindstreep te trekken. Verburch won als sterk collectief met 23-21.

Na de verrassende overwinning op het reserveteam van VOC heeft Veneco/VELO niet voor de tweede keer op rij kunnen stunten. In sporthal De Haamen in Beek was koploper BFC blijkbaar gewaarschuwd en was het scherp tegen de Wateringse ploeg. BFC leidde halverwege de wedstrijd met 17-13 en won de wedstrijd uiteindelijk met 35-26. Esmee van de Barselaar luisterde haar debuut op met drie fraaie treffers. Dit deed zij knap in een kwartier speeltijd.

Categorieen:
Wateringen Sport