Zondagvoetbal: Westlandia start met een nederlaag

In de derde divisie B heeft Westlandia de eerste nederlaag geleden na vijf overwinning op rij. Op sportpark De Hoge Bomen versloeg HBS de thuisploeg met 4-0. De Haagse ploeg werd aan de hand genomen door ex-prof Ruben Schaken.

De score werd na ruim een half uur geopend door Steve van Kesteren. Drie klokrondjes later was de marge verdubbeld naar twee. Schaken ontsnapte op randje buitenspel aan de volledige aandacht van de Naaldwijkse verdedigers en verschalkte daarna doelman Edgar Leerdam.

Na de pauze moest HBS de laatste 23 minuten verder met tien spelers nadat Vierira Tavaras met een rode kaart (twee keer geel) van het veld werd gestuurd. Westlandia zette aan, maar kreeg in het vervolg nog twee tegendoelpunten te verwerken. Schaken was na 71 minuten weer trefzeker en een minuut later stond de eindstand op het scorebord. Joost Jonkman scoorde de vierde en laatste treffer van de middag.

Voor de derde keer dit seizoen kwam de Naaldwijkse ploeg niet tot scoren in een competitiewedstrijd. Volgende week zaterdagavond om 18 uur speelt Westlandia op eigen veld de derby tegen Quick.