Archief
Google Streetview 2

Google Streetview 2

Zaalhandbal heren: Westlandia scoort er lustig op los

Westlandia heeft een van de hoogste scores van de laatste jaren behaald. De ploeg kwam tot 48 treffers. DIOS boekte een zakelijke overwinning. Het derde team van Quintus verloor.

Eerste divisie

De vierde plaats is weer in handen van DIOS. De ploeg uit Midden-Delfland won zelf van US en zag een dag eerder nummer vier WHC ten onder gaan tegen Olympia. In de Ballonhal had DIOS vanaf het begin weinig te duchten van de opponent. De Amsterdamse ploeg staat derde van onderen en moet gaan proberen degradatie te ontlopen. Na de eerste helft stond een 16-11 voorsprong op het scorebord in het voordeel van DIOS. Na de pauze speelde de thuisploeg de wedstrijd zakelijk uit en boekte een 34-26 overwinning. Het zijn weer twee belangrijke punten in strijd om de derde periodetitel. DIOS heeft vier punten evenals vier andere ploegen. De reserves van Quintus en Havas zijn koploper met zes punten.

Tweede divisie B

Vorig jaar kwamen het derde team van Hellas en het derde team van Quintus elkaar al tegen. Hellas werd kampioen in de hoofdklasse C en Quintus promoveerde later ook naar de tweede divisie. Aan de Laan van Poot wist Hellas de streekderby in winst om te zetten en zo kwam een einde aan de ongeslagen reeks van acht wedstrijden voor Quintus. Na een leuke wedstrijd won Hellas met 28-26. Quintus leidde halverwege de wedstrijd met 15-13. Overigens had Quintus bij winst gedeeld tweede gestaan. Nu blijft de Heulse ploeg derde op de ranglijst met twee punten voorsprong op Hellas.

Hoofdklasse C

WPK/Westlandia blijft in het spoor van koploper Deltasport/EMM en runner-up Leidsche Rijn. Het verschil met de koploper bedraagt vier punten en op de nummer twee heeft de ploeg drie punten achterstand. In de Reijerhal in Ridderkerk wist Westlandia er lustig op los te scoren. De teller stokte bij de Naaldwijkse ploeg op 48. De tegenstander Saturnus'72 kwam ook nog tot een aantal van 35. Een zeer open wedstrijd waarin iedereen tot score kon komen. De ruststand was 24-20 in het voordeel van Westlandia, dat de wedstrijd dus won met 48-35.