Paul Vis archieffoto Quintus 2 tegen Hercules eerder dit seizoen

Zaalhandballers Quintus 2 winnen nipt van Hercules

In de streekderby tegen Hercules behaalden de reserves van Wematrans/Quintus een benauwde overwinning op de hekkensluiter. Het moest uit de tenen komen van de Heulse ploeg om de overwinning op te eisen: 28-27. Door de nederlaag van de reserves van Volendam in de topper tegen het derde team van Aalsmeer gaat Quintus alleen aan de leiding in de eerste divisie met twee punten voorsprong op Volendam.

In sporthal Boswijk kreeg het publiek een spannende wedstrijd te zien. Degradant Hercules zag na de degradatie belangrijke spelers vertrekken en is nu terug te vinden om de laatste plaats. In uitwedstrijden heeft Hercules weinig in te brengen, maar in eigen huis behaalde het alle vijf punten tot nu toe en liet het zich goed gelden. Dit ondervond Quintus tijdens de wedstrijd. Hercules streed voor wat het waard was en ging zelfs rusten met een 14-12 voorsprong. Na de pauze kwam Quintus beter in het spel en sloot het beter af. Na 45 minuten spelen was de stand gelijk: 21-21. Ruim acht minuten later was het verschil vier in het voordeel van Quintus: 27-23. In de resterende minuten kwam Hercules gevaarlijk dichtbij en wist Quintus toch een nipte 28-27 overwinning over de streek te trekken. Bob Kouwenhoven was goed voor zes treffers.