Zaalhandbal: heren Quintus 2 wint topper

De reserves van Quintus blijven samen met Volendam koploper dankzij winst in de topper tegen Aalsmeer. Het derde team van Quintus speelde gelijk in de topper tegen HVV'70. De reserves van Westlandia kwamen tot winst tegen ROAC.

De topper in de Eekhouthal tussen de reserves van Wematrans/Quintus en het derde team van Fiqas/Aalsmeer is gewonnen door de Heulse ploeg. Hierdoor revancheerde Quintus zich van de 33-32 nederlaag in de eerste ontmoeting tussen beide ploegen. Tevens blijft Quintus samen met de reserves van Volendam koploper. Over drie weken komt Volendam naar Kwintsheul.

Onder leiding van het arbitrale duo Van Tricht en Dzemidzic werd het een sportieve wedstrijd met weinig tijdstraffen en dat kwam de wedstrijd ten goede. Quintus zocht de kleedkamers op met een 12-9 voorsprong na de eerste 30 minuten. Na de pauze bleef deze voorsprong intact en kon de Heulse ploeg een 25-22 overwinning bijschrijven. Bob Kouwenhoven scoorde zes keer. Jelle Melkert en Kevin Landsweer waren goed voor drie treffers.

De topper tussen het derde team van Quintus en HVV'70 had als inzet om in het spoor te blijven van koploper GHV. HVV'70 had voorafgaand aan deze speelronde evenveel punten als GHV. Na een spannende, maar geen hoogstaande wedstrijd moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt: 25-25. De eerste helft werd met 15-13 in het voordeel van Quintus afgesloten. De tweede helft ging gelijk op. HVV'70 wist uit te lopen naar een voordelige marge van drie treffers, maar drie treffers op rij van Nigel Zuyderwijk betekende een gelijke stand. In de slotminuut was de stand 25-25 en kreeg Quintus tot twee keer toe om de wedstrijd te beslissen, maar de keeper van HVV'70 redde knap een punt voor de nummer twee van de ranglijst.

De reserves van WPK/Westlandia hebben twee belangrijke punten aan het totaal toegevoegd. In sporthal De Pijl won de Naaldwijkse ploeg van ROAC. De hekkensluiter incasseerde de twaalfde nederlaag van het seizoen uit even zoveel wedstrijden. Westlandia won met 24-19. Door dit resultaat heeft Westlandia vier punten voorsprong op de elfde plaats. De nummer elf speelt aan het eind van het seizoen p/d-wedstrijden voor behoud.