Archief

Hardlopers begonnen aan ultraloop Hoek van Holland-Den Helder

Door weer en wind, over mulle zandpaadjes en door de duinen. 35 goed getrainde hardlopers zijn vrijdagochtend om 10.00 uur begonnen aan de Duinhopper 201, een ultraloop van Hoek van Holland naar Den Helder. Het strand wordt zoveel mogelijk gemeden, net als de makkelijk begaanbare bos- en duinpaden.

"Voor mij niet de volle 200 km, ik loop de eerste 40 als support mee", vertelt een deelnemer uit Capelle aan den IJssel aan mediapartner RTV Rijnmond. "Zelfs niet de kidsrun van 100 km, maar de babyrun dus eigenlijk." Het is een zwaar traject en daarom sluiten onderweg regelmatig hardlopers aan voor korte afstanden. De finish is zondagochtend vroeg in Den helder

De tocht trekt ook deelnemers uit andere Europese landen. Vanuit Duitsland, Frankrijk en Belgiƫ zijn fanatiekelingen gekomen om mee te lopen.

"Ik vind hardlopen heel leuk, ik loop graag lange afstanden en het is lekker buiten", vertelt de hardloper uit Capelle. "Het is jezelf echt even uitdagen", vult de organisator aan. "De paardenpaden, de mulle zandpaden zijn wel echt de zwaarste stukken."

http://embedresponsively.com/

Categorieen:
Hoek van Holland Sport