Archief
Jo-ann Groenewegen

Jo-ann Groenewegen

Nominaties Westlandse sportvrouw bekend

De nominaties voor de titel Sportvrouw van het Jaar in de gemeente Westland zijn bekend. Schaatsster Jutta Leerdam, wielrenster Mylène de Zoete en zeilster Anneloes van Veen maken kans op de prijs.

De 's-Gravenzandse Leerdam kende een uiterst succesvol 2017. Zo kroonde ze zich in februari tot wereldkampioene bij de juniores. De 19-jarige is houder van de Westlandse schaatsrecords op de 500, 1.000, 1.500 en 3.000 meter.

De Zoete uit Naaldwijk reed vorig jaar de ereplaatsen bij elkaar. De kroon op haar seizoen zette ze tijdens het EK en WK baanwielrennen. Op beide toernooien behaalde ze een zilveren en een bronzen medaille.

Haar plaatsgenote Van Veen zeilde samen met de Haagse Afrodite Zegers naar goud bij de wereldbekerwedstrijden in Hyeres, Miami en Mallorca. Daarbij kwam ook nog goud op het Europees kampioenschap.



Vanaf vrijdagavond 19.00 uur zie je op WOS TV hoe de drie genomineerden werden verrast door een presentator van de WOS. De winnaar wordt bekend tijdens het Westlands sportgala in theater De Naald op 25 januari.