Archieffoto

Archieffoto

Korfbalcup: winst Valto, verlies Maassluis

Valto heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de Zuid-Holland Korfbal Cup. De Lierenaren wonnen in eigen huis nipt met 15-14 van KCR. CKC Maassluis ging een dag eerder in de achtste finale met grote cijfers onderuit tegen ONS Eibernest: 22-33.

Valto had bij rust nog een ruime voorsprong van 11-5. Na de theepauze werd het nog 13-7, maar daarna kwamen de gasten nog sterk terug. "De eerste helft was gedegen, maar in de tweede helft daalde het niveau tot een matig niveau", zei trainer Marco Swikker na afloop.

Bij Maassluis - Ons Eibernest ging het vanaf het begin af aan niet gelijk op Na tien minuten was de stand al 5-11 en met rust liepen de bezoekers uit naar een 12-21 stand. Uiteindelijk werd het dus 22-33.