Archief

Oranjevrouwen uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar

De Nederlandse voetbalvrouwen zijn dinsdagavond uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar. Het team kende afgelopen succeszomer een grote Westlandse inbreng: aanvoerster Mandy van den Berg komt uit Naaldwijk en bondscoach Sarina Wiegman woont in Monster.

De dames werden in augustus Europees Kampioen voetbal. In de finale won Nederland met 4-2 van Denemarken. Nog nooit eerder stonden de Oranjevrouwen in de finale. Een dag later volgde in Utrecht een uitzinnige huldiging. Vervolgens zijn zowel Van den Berg als Wiegman afzonderlijk op een bomvol Wilhelminaplein in Naaldwijk gehuldigd.

Voor aanvoerster Mandy van den Berg verliep het toernooi teleurstellend. Na twee groepswedstrijden werd zij in het basiselftal vervangen door Stefanie van der Gragt. In september maakte de Naaldwijkse bekend tijdelijk te stoppen in Oranje.

Sarina Wiegman kan deze week haar geluk niet op. Maandagavond werd zij al uitgeroepen tot Haags Sportcoach van het Jaar.

Voor de titel Sportteam van het Jaar waren ook de Nederlandse hockeyheren en het Nederlandse shorttrackteam genomineerd. De bekendmaking was op het NOS NOC*NSF Sportgala in Amsterdam.