Zondagvoetbal: Westlandia en VELO winnen; Den Hoorn gelijk

De regioploegen hebben het jaar afgesloten zonder nederlaag. Westlandia en VELO schoten met scherp. Bij Den Hoorn schreef men het eerste gelijkspel bij.

Derde divisie B

Westlandia heeft de verre uitwedstrijd bij Be Quick 1887 in winst omgezet. De Naaldwijkse ploeg leidde halverwege wedstrijd al met 3-0. Jedsel Markes was in de eerste helft goed voor een hattrick. Na de pauze scoorde Adnan Bajic de 4-0. Be Quick deed nog iets terug voordat Ramon Ripson de vijfde Naaldwijkse treffer scoorde. Be Quick had het laatste woord. Westlandia heeft nu vijf wedstrijden op rij gewonnen en is terug te vinden op plaats 11.

Eerste klasse B

VELO blijft meedraaien in de bovenste regionen. De Wateringse ploeg ging op bezoek bij PSVPoortugaal en had een gemakkelijke middag. Voor rust had VELO al een 2-0 voorsprong genomen. Uiteindelijk won de Wateringse ploeg met 4-1 en blijft derde op de ranglijst.

Den Hoorn is een plaats gestegen op de ranglijst dankzij een 1-1 gelijkspel bij VOC. Youri Kooijmans opende in de eerste helft de score, waarna VOC in de tweede helft alsnog langszij kwam. Den Hoorn staat nu elfde.

Karakteristieken:

Be Quick 1887 - Westlandia 2-5 (0-3)

Jedsel Markes (3), Adnan Bajic, Ramon Ripson

VOC - Den Hoorn 1-1 (0-1)

Youri Kooijman

PSVPoortugaal - Velo 1-4 (0-2)

Eigen doelpunt speler PSVPoortugaal, Tony van den IJssel, Michiel Draaisma, Kees van Kordelaar