Archief

Zaalkorfbal: CKC Maassluis verruimt voorsprong op concurrent

Voor ONDO, ODO, Dijkvogels en CKC Maassluis stond de laatste zaalwedstrijd van 2017 op het programma. Valto haalt volgende week nog in. Deze zaterdag leverde drie overwinningen en twee nederlagen op voor de regioploegen.

Eerste klasse E

Weer moest Valto een nederlaag incasseren en dat gebeurde weer met het geringste verschil. In sporthal Baskensburg in Vlissingen won Fortis in de slotminuut met 17-16 van Valto. Voor de Lierse ploeg betekende het de derde nederlaag op rij en de ploeg is nu terug te vinden op een gedeelde vijfde plaats met Tjoba en RWA. De voorsprong op hekkensluiter Juliana bedraagt twee punten en laatst dat volgende week de tegenstander van Valto zijn. Een overwinning is het enige dat telt voor de Lierse ploeg.

Tweede klasse I

De enige regioploeg die verloor in deze klasse was ONDO. In de Westlandhal pakte Vitesse twee belangrijke punten en gaat nu over ONDO heen op de ranglijst. De 's-Gravenzandse ploeg staat nu op de zevende plaats en dat betekent aan het eind van de rit degradatie, echter de verschillen zijn klein met veilige plaatsen. ONDO heeft vier punten.

ODO won de strijd van nummer drie Korbatjo en nu hebben beide ploegen evenveel punten, namelijk zes. In sporthal De Hofstede was het een spannende wedstrijd waarin beide ploegen elkaar niet ontliepen. De ruststand was 13-12 voor ODO, nadat de thuisploeg zelfs een 4-0 voorsprong had genomen. Na de rust liep ODO uit naar een 18-14 voorsprong, maar Korbatje vocht zich terug in de wedstrijd. ODO wist een verschil te houden van één of twee punten en won de wedstrijd met 26-24.

CKC Maassluis heeft de directe concurrent om de eerste plaats verslagen. In een rechtstreeks duel moest Kinderdijk erkennen dat CKC Maassluis op dit moment de beste ploeg is in deze klasse. Kinderdijk kwam nog wel op een 1-0 voorsprong, maar moest daarna toezien dat CKC Maassluis de wedstrijd controleerde. De ruststand was 11-7 voor de bezoekers in sporthal Blokweer in Kinderdijk. Na de pauze kwam CKC Maassluis niet in de problemen en won met 23-17. De voorsprong van CKC Maassluis op KInderdijk bedraagt nu vier punten.Derde klasse J


Dijkvogels heeft de wedstrijd tegen Good Luck in winst omgezet en blijft hierdoor in het spoor van de top drie. Dijkvogels won in sporthal De Staver van de thuisploeg met 15-8 en heeft zes punten uit vijf wedstrijden. De nummers twee en drie, respectievelijk Erasmus en OZC, hebben een wedstrijd meer gespeeld en hebben negen punten. Koploper Twist heeft vier punten meer uit vijf wedstrijden.

Categorieen:
Maassluis Sport