Archief

Westlandiaan Jeroen Spruijt verkast naar Rijnsburgse Boys

Voetballer Jeroen Spruijt van de zondagtak van Westlandia speelt volgend seizoen voor Rijnsburgse Boys. Daarmee stapt de 23-jarige Monsternaar over van de zondag naar de zaterdag. Rijnsburgse Boys komt uit in de Tweede divisie, waarin ook Excelsior Maassluis speelt.

Jeroen Spruijt, momenteel met zeven doelpunten clubtopscorer bij Westlandia, voetbalt sinds de D-junioren bij de Naaldwijkse vereniging. Hij speelt er nu voor het vijfde seizoen in het eerste elftal. Twee jaar geleden werd hij benaderd door Sparta Rotterdam, maar Spruijt wilde liever eerst zijn studie aan de HALO afmaken. Inmiddels is hij als gymleraar actief in het voortgezet onderwijs.

Spruijt werd vanzelfsprekend ook door tal van amateurclubs begeerd. Zo kwam hij vorig jaar via voormalig Westlandia-trainer Wim Schaap in contact met Rijnsburgse Boys. Voor Spruijt is het tevens een prettig vooruitzicht, dat een andere voormalig trainer van Westlandia, Wilfred van Leeuwen, volgend seizoen die functie gaat vervullen bij Rijnsburgse Boys.