Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Dione Voskamp rijdt naar zilver bij Utrecht City Bokaal

De Lierse schaatsster Dione Voskamp is weer helemaal terug aan het front. In het toernooi om de Utrecht City Bokaal werd zij achter Anice Das tweede in het eindklassement. Voskamp verraste zondag met een sterke overwinning op de 500 meter.

Anice Das is een geroutineerde sprintster. Zaterdag won zij dan ook de 500 meter. Das bleef met 39,98 als enige binnen de 40 seconden. Maar Voskamp zat er slechts vijfhonderdste van een seconde achter (40,03). Op de 1.000 meter werd Voskamp vijfde, in 1.22,23.

Langdurige autorit

Zondag spande het er om, of de Lierse wel op tijd in Utrecht zou arriveren. Normaal gesproken is een autorit van een uur voldoende, maar nu duurde deze wel 2,5 uur. Binnen een half uur na aankomst bij het schaatscomplex wachtte de eerste start. Het was dus haasten, maar dit pakte boven verwachting uit. Voskamp won de 500 meter in een nieuw baanrecord voor neo-senioren. Met haar 39,43 sec. was zij nu nota bene 0,36 seconde sneller dan de favoriete Anice Das.

Door dit resultaat was Voskamp zeer gemotiveerd om de tweede plaats in het tussenklassement vast te houden. Haar tijd van 1.21,71 op de 1.000 meter bleek inderdaad voldoende om als tweede in het eindklassement te komen.

Categorieen:
Sport