Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande haalt uit tegen koploper

In de Hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal scoorde FC 's-Gravenzande maar liefst zes doelpunten tegen koploper Noordwijk, die er in de eerste dertien wedstrijden in totaal pas elf had moeten incasseren. De uitslag was 6-3. Het duel van IJsselmeervogels tegen Excelsior Maassluis werd afgelast. Het veld in Spakenburg lag onder een laag sneeuw.

FC 's-Gravenzande - Noordwijk

FC 's-Gravenzande kreeg koploper Noordwijk op bezoek. Het was Yuri Westhoff die in de 7e minuut de thuisploeg op voorsprong bracht. Het betekende zijn zevende doelpunt in deze competitie. In de 18e minuut maakt Noordwijk gelijk (1-1), maar nog voor de rust viel de 2-1. Het was een doelpunt van Frank Broos, die daarmee op zijn achtste goal in de lopende competitie kwam.

De tweede helft was amper 45 seconden oud, toen FC 's Gravenzande via Sander Koeleman op 3-1 kwam. Vervolgens was er een langdurig offensief van Noordwijk. Toch kwam 's-Gravenzande op 4-1 door Yuri Westhoff. In de 78e minuut viel er een tegentreffer: 4-2. Daarna maakte Westhoff zijn derde goal van de wedstrijd en bracht Twan van Meerten de 6-2 op het bord. Het werd uiteindelijk 6-3 voor de FC.

Eerste klasse A

Westlandia - Zwaluwen '30

Westlandia kwam op sportpark De Hoge Bomen al in de derde minuut op 1-0 door Yordi van Beek. Niet lang erna kon Rob Klop de thuisploeg op 2-0 brengen. Nog voor de rust vergrootte Yordi van Beek de voorsprong tot 3-0. Na de thee werd de 4-0 gemaakt door Rob Klop.

Lugdunum - Honselersdijk

Honselersdijk keek in Leiden bij de rust tegen een 1-0 achterstand aan, maar hield uiteindelijk toch 1 punt aan dit duel tegen Lugdunum over. Nicky Peters tekende voor de Honselse treffer.

HVC'10 - UVS

HVC'10 kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een afgeslagen bal belandde bij Daryl Semil. Hij aarzelde niet en knalde 'm in de verre hoek: 1-0. Het zou een kostbaar doelpunt blijken, want er werd verder niet meer gescoord.

Tweede klasse D

VDL - Alexandria '66

VDL heeft een belangrijke overwinning geboekt op Alexandria '66. Het werd thuis 3-2 na een spannend scoreverloop. Nadat er eerst wat kansen voor VDL waren geweest, was het toch Alexandria dat op 0-1 kwam. Uit een vrije trap scoorde John Bekker de 1-1. In de tweede helft bracht Gautier Obiango de thuisploeg op 2-1, maar Alexandria kwam terug tot 2-2. De voor VDL bevrijdende treffer werd gemaakt door Rodney Remmerswaal.

De Maassluizers boekten hiermee hun tweede zege van het seizoen. Zij staan nog helemaal onderaan, maar dat is wel met een wedstrijd minder gespeeld.