Yvette Broch 1

Handbal: Nederland opent WK met nederlaag

Het Nederlands damesteam, met Yvette Broch, is het Wereldkampioenschap in Duitsland met een nederlaag begonnen. In Leipzig bleek Zuid-Korea in de eerste groepswedstrijd van poule D met 24-22 te sterk.

Nederland opende de wedstrijd goed en had de controle, maar bij een 9-7 voorsprong wisten de Aziaten vier keer op rij te scoren en was Oranje de controle kwijt. Zuid-Korea liep uit naar een marge van vier treffers (10-14), waarna topscorer Lois Abbingh de ruststand op 11-14 bepaalde.

In de tweede helft kwam Nederland sterk terug. Verdedigend en aanvallend klopte het eindelijk. Na een kwartier spelen stond Nederland weer op voorsprong (18-17). Yvette Broch scoorde twee keer en Abbingh schoot met scherp (5 treffers). Daarna ontstond een mooi handbal gevecht, beide ploegen deden niet voor elkaar onder. Totdat Zuid-Korea in de laatste tien minuten hard toesloeg en bij een 19-17 voorsprong voor Nederland vijf keer op rij wist te scoren. Zuid-Korea liet zich niet meer verrassen en won met 24-22.

Morgen speelt Nederland de tweede groepswedstrijd tegen China.

Scores Nederland: Lois Abbingh (11), Debbie Bont (3), Yvette Broch (3), Nycke Groot (3), Charris Rozemalen (1), Martine Smeets (1)