Twitter Valto

Korfbal: Valto, Maassluis en Dijkvogels winnen

Van de regionale korfbalverenigingen hebben Valto uit De Lier, CKC Maassluis en Dijkvogels uit Maasdijk hun partij gewonnen dit weekend. ODO uit Maasland en het 's-Gravenzandse ONDO verloren.

Valto De Lier

De korfballers van Valto hebben hun partij tegen VEO uit Voorburg gewonnen. In de eerste helft ging het lang gelijk op, maar aan het eind van de eerste helft maakte Valto het verschil. Bij rust stond het 9-12 voor de Lierenaren. Na rust bleef Valto de voorsprong behouden, maar bleef VEO in de buurt. Uiteindelijk won Valto met 19-20. In de eerste klasse E staan de Lierenaren nu op een tweede plek.

CKC Maassluis

CKC Maassluis moest het in eigen huis opnemen tegen Vitesse uit Barendrecht. De teams waren aan elkaar gewaagd, waardoor het bij rust 9-9 stond. Na rust pakte Maassluis een kleine voorsprong en stond deze niet meer af. Het werd uiteindelijk 22-18. Door deze overwinning blijft Maassluis in de tweede klasse I bovenaan staan.

ODO Maasland

ODO had aanvallend een off-day. De Maaslanders stonden wel goed te verdedigen, maar konden de bal moeilijk in de korf krijgen bij tegenstander Atlas. In het Zeeuwse Ritthem werd er dan ook met 17-12 verloren.

ONDO 's-Gravenzande

Na de verloren derby vorige week tegen ODO, wist ONDO ook niet te winnen van Kinderdijk. In Kinderdijk werden de '-Gravenzanders met 23-13 verslagen.

Dijkvogels Maasdijk

Een spannende partij tussen Dijkvogels en ADO in Maasdijk. Toch waren de Maasdijkers net iets sterker en wonnen met 16-15. Na vier gespeelde wedstrijden heeft Dijkvogels vier punten en staat het daarmee op de tweede plek in de derde klasse J.