Handbal: DIOS verliest topper; Westlandia wint weer

DIOS heeft in de strijd om de tweede periodetitel dure punten laten liggen. Het verloor van het derde team van Aalsmeer. Westlandia deed het beter en blijft na weer een overwinning in het spoor van de koploper.

In de strijd om een play-off plaats leed DIOS een dure nederlaag tegen het derde team van Fiqas/Aalsmeer. De ploeg uit Midden-Delfland is nu afhankelijk van Aalsmeer en de reserves van Volendam om mogelijk toch de tweede periodetitel binnen te slepen. Aalsmeer heeft één punt meer dan DIOS en Volendam. De belangen zijn voor de laatste speelronde in deze periode duidelijk.

In de Ballonhal was de ruststand, na een gelijk opgaande eerste helft gelijk: 10-10. Na de pauze leek DIOS op weg naar een overwinning. De thuisploeg stond 17-13 voor, waarna het aanvallend misging. DIOS kon 13 minuten op rij niet tot score komen en het geroutineerde Aalsmeer maakte daar dankbaar gebruik van. Aalsmeer nam een 22-17 voorsprong en gaf de marge van vijf treffers niet meer uithanden. Aalsmeer won met 22-19 en is samen met de reserves van Quintus en Volendam koploper.

Hoofdklasse C

In het spoor blijven van koploper Leidsche Rijn dat is voorlopig het devies voor WPK/Westlandia. Dit lukt de Naaldwijkse ploeg goed. Van de laatste vijf wedstrijden werden vier overwinningen behaald en werd eenmaal gelijk gespeeld. De vierde overwinning op rij werd behaald tegen HVOS. In de Olympiahal in Spijkenisse werd het een regelmatige overwinning. Westlandia kwam niet in de problemen tegen de thuisploeg. Thomas Obbens was moeilijk te passeren. De ruststand was 16-12 in het voordeel van Westlandia, dat de wedstrijd met 32-23 winnend afsloot.