Handbal heren: reserves Quintus laten peridoetitel glippen

Van de drie teams van Quintus die in actie kwamen, wist alleen het derde team tot winst te komen. Het eerste team verloor nipt van Volendam. De reserves hadden moeten winnen om nog aanspraak te maken op de tweede periodetitel, maar verloren voor de tweede keer op rij.

Bene-League

Het wil maar niet lukken voor de handballers van Wematrans/Quintus. In de Eekhouthal kon de thuisploeg lang meekomen met Kras/Volendam, leek op een verdiend punt af te stevenen, maar de wedstrijd duurde net iets te lang. Volendam had de langste adem en kwam goed weg met een 27-24 overwinning.

Het werd een boeiende wedstrijd die gelijk op ging in zowel de eerste als tweede helft. Verdedigend zat het bij beide ploegen goed dicht in het eerste bedrijf. Volendam leidde na ruim 15 minuten spelen met 6-4, dat noopte de thuisploeg tot het nemen van een time-out. Na deze onderbreking bleef Quintus in het spoor van de bezoekers. De ruststand was 12-11 in het voordeel van de ploeg uit Noord-Holland.

Na de pauze werd het een boeiend schouwspel. Quintus streed voor wat het waard was en bleef ook in ondertal in het spoor van Volendam. Na ruim 45 minuten speen was de stand gelijk 17-17. Vijf minuten later leidde Quintus met 20-19. Wat volgde waren tien intense minuten. Met nog vier minuten te spelen leidde Volendam met 25-24. Quintus probeerde gelijk te komen, maar dat lukte niet en Volendam profiteerde in de slotminuten en vertrok met een 27-24 overwinning.

In de strijd om de tweede periodetitel hebben de reserves van Wematrans/Quintus hun eigen glazen ingegooid. In de Mondriaanhal in Oss verloor de Heulse ploeg van Olympia'89 en kan zodoende geen aanspraak meer maken op de tweede prijs van het seizoen. Het kan zelfs zo zijn dat morgen twee regioploegen samen aan kop gaan, mocht DIOS winnen in de topper tegen het derde van Aalsmeer. Vooralsnog is het verschil tussen Quintus en deze twee ploegen twee punten. DIOS en Aalsmeer gaan waarschijnlijk uitmaken wie de tweede periodetitel gaat winnen.

Olympia'89 begroette de tweede overwinning op rij waar Quintus de tweede nederlaag op rij incasseerde mede door een slechte afsluiting van de aanvallen. In Oss was de ruststand 18-14 in het voordeel van de thuisploeg. Olympia'89 won de wedstrijd met 33-27. Het was pas de derde keer dit seizoen dat een tegenstander 30 of meer doelpunten scoorde tegen de Heulse ploeg.

Het derde team van Quintus won voor de vierde keer op rij en lijkt zich op bijna halverwege de competitie makkelijk te gaan handhaven. In de Groenoordhal in Schiedam nam de Heulse ploeg het op tegen DWS. Quintus wist een ruime voorsprong bij rust te nemen (19-12) en dat leek in eerte instantie niet te gebeuren. Na een 3-3 tussenstand liep Quintus uit naar een voorsprong van vijf treffers, waarna DWS de leiding nam met 12-11. Quintus hield daarna de defensie dicht en leidde dus halverwege met 19-12. Na de pauze wist Quintus de voorsprong vast te houden en de wedstrijd te winnen met 33-24. Luc Steenbergen verliet geblesseerd het veld. Hij ging door zijn knie heen. De diagnose is nog niet bekend.