Archief

Vooruitblik zaterdagvoetbal: HVC'10 - Honselersdijk

Een echte streekderby staat aanstaande zaterdag op het programma in de tweede klasse C. De voetballers van Honselersdijk gaan op bezoek in Hoek van Holland bij HVC'10. Kan HVC'10 de punten in huis houden? Of weet de Hoekse trainer Piet Boon de punten mee te nemen naar Honselersdijk? WOS Sport beschouwt voor.

HVC'10 wist dit seizoen nog maar één keer te winnen; thuis werd RCL met 6-2 verslagen. Dit hadden meer overwinningen kunnen zijn, als de ploeg van trainer Henk de Zeeuw niet meermaals een voorsprong in de slotfase verspeelde. Hierdoor heeft HVC'10 nog maar zes punten uit acht gespeelde wedstrijden en staat het twaalfde. Deze plek betekent aan het eind van het seizoen nacompetitievoetbal. De Hoekenezen moeten tegen Honselersdijk proberen de punten in eigen huis te houden om zo uit de gevarenzone te komen.

Doelstelling van Honselersdijk is om dit jaar een stabiele middenmoter te zijn. Dit lukt de ploeg van Piet Boon aardig. Na acht gespeelde wedstrijden staat Honselersdijk met elf punten op de zesde plek. Toch moet Honselersdijk presteren om een stabiele middenmoter te blijven. Het verschil met nummer elf TAVV is slechts twee punten. Honselersdijk zal dus punten moeten pakken. Aan scorend vermogen zal het niet liggen. De afgelopen drie wedstrijden werd er liefst twaalf keer gescoord.

De laatste keer dat HVC'10 - Honselersdijk op het programma stond was vorig seizoen, toen werd het 1-4 voor Honselersdijk. Wat de wedstrijd dit jaar zal brengen? Om 14.30 uur wordt afgetrapt op Sportpark De Rondgang in Hoek van Holland en is de wedstrijd live te volgen op WOS Radio. Vanaf maandag is de wedstrijd terug te zien in WOS Sport op WOS TV.