Archief
Rechts lopende Arco Poot  was beste streekloper - foto Carry Wilmink

Rechts lopende Arco Poot was beste streekloper - foto Carry Wilmink

Halve marathon van Monster solorace voor Issak Berhane

De EasyRun bij Monster is zaterdag gewonnen door de Haagse hardloper Issak Berhane. Hij liep in deze halve marathon een solorace door de duinen en over het strand tussen Kijkduin en 's-Gravenzande. Berhane, die vorig jaar tweede was geworden, deed er 1.24.05 over.

Als tweede finishte Arco Poot. De Lierenaar was daarmee als beste streekloper een goede vier minuten langzamer dan Berhane en kwam over de eindstreep in 1.28.12. Bij afwezigheid van Carla Ophorst (te stijve benen na langdurig kluswerk) ging de overwinning bij de vrouwen naar Monique Leentvaar uit Vlaardingen. Haar tijd was 1.39.15.De Elektravon Run, een wedstrijd over 10,3 kilometer, werd gewonnen door Peter Polleman (atletiekvereniging Flakkee) in 40.51. Beste streekloper was Marc Meeder van AV Waterweg, die derde werd in 41.04. Snelste vrouw was de Delftse Franka van Marrewijk, in 52.02.

In de Opti-flor Run over 5,7 kilometer ging Tom de Gelder op herhaling. De baanatleet uit Den Hoorn liet de tijd van 21.13 afdrukken. Hij werd op 19 seconden gevolgd door Heulenaar Sjoerd van Marrewijk (21.32).

Bij de vrouwen zegevierde Ingrid le Comte uit 's-Gravenzande in 26.58. Tweede werd de Monsterse Cindy Barendse in 29.14.