dames VELO 3

Zaalhandbal dames: eindelijk winst voor Verburch en Westlandia

De vreugde was groot bij Verburch en Westlandia na het behalen van de eerste overwinning. De reserves van Quintus en VELO wonnen wederom.

De reserves van Virto/Quintus blijven op koers voor winst van de tweede periode. De Heulse formatie ging op bezoek bij ZAP en won met tien doelpunten verschil: 28-18. In sporthal De Zaluwenvlucht in Breezand leidde de Heulse ploeg na de eerste 30 minuten met 12-9. Aanstaande woensdag gaat Quintus op bezoek bij BEVO om de gestaakte wedstrijd uit te spelen. Quintus leidde met 8-1 na ruim elf minuten totdat de wedstrijd vanwege lekkage gestaakt werd.

Na zeven wedstrijd is de hatelijk nul eindelijk verdwenen achter de namen van Verburch en WPK/Westlandia. De Poeldijkse ploeg won na een uitermate spannende wedstrijd van streekgenoot AJ Sports/Hellas. In de Jan van der Valk hal won de thuisploeg nipt, maar dat was voldoende voor een 27-26 overwinning. Verburch leidde na de eerste helft met 14-12. De slotfase van de wedstrijd was bloedstollend. Verburch nam wel iedere keer de leiding met één of twee treffers, maar Hellas kwam toch weer langszij. Toch bleek keepster en een van de uitblinksters Domique Gijzen in de absolute slotfase niet te passeren, waardoor haar ploeg de eerste punten van het seizoen binnenhaalde.

Westlandia ging op bezoek bij United Breda en wist in sporthal Haagse Beemden in Breda de eerste twee punten van het seizoen te pakken. De Naaldwijkse ploeg won zelfs ruim: 29-23. Westlandia opende slecht en stond snel op een 4-0 achterstand. Het lukte de Naaldwijkse ploeg snel om een ritme te pakken en na een 10-10 tussenstand kwam Westlandia op voorsprong en gaf dit niet meer weg. De rust werd bereikt met een 15-13 voorsprong. Na de rust stond het verdedigend goed en kon de wedstrijd in de aanval worden beslist.

Voor de derde keer op rij haalde Veneco/VELO twee punten. De overwinning op Oliveo was goed voor de vierde wedstrijd zonder nederlaag op rij. Zo heeft VELO zich na nul punten uit de eerste drie wedstrijden knap omhoog gewerkt op de ranglijst. In sporthal Het Nest in Pijnacker was het een gemakkelijke wedstrijd voor de Wateringse ploeg en dat zonder hars. Na de eerste helft leidde VELO met 16-11. Na de doelwisseling kwam de doelpuntenmachine op gang en won VELO met 37-21.